Dag 13

Och så var den sista riktiga kollodagen till ända. Sista dagen går alltid åt till städlekar, ihopplock av kollo och klotter på nyköpta Sörängen-tröjor, men under dag tretton fanns tid och lust att krama ut det sista goda ur den plats vi gillar bäst.

Under morgonen och förmiddagen var det våra härliga och karismatiska sistaåringar som höll i trådarna under det årligen återkommande sistaåringsbytet. Det innebär att för en stund så är det de som är ledarna och håller i samlingar och lekar medan den ordinarie personalen vackert får känna känslan av att vara kollobarn. Som aktivitet den förmiddagen hade alla 16 killar och tjejer som är här för sista gången valt den klassiska leken Guldbudda, där alla barn (och nu också ledare) tävlar gruppvis om att hitta den magiska Guldbuddan som 11 rövare brutalt stulit från översteprästinnan och ömt någonstans på kollo. Till sin hjälp att hitta buddan har lekdeltagarna tre andra prästinnor, strategiskt utplacerade på kollo, som håller inne med ledtrådar som lämnas ut vid lagets gemensamma yttrande av mantrat "Onaka gaj paj". Men för att tillskansa sig ledtrådarna och komma närmre buddan gäller det att komma förbi nämnda rövare som med liv och lust jagar folk och fä över hela området. Blir man fångad hamnar man hos översteprästinnan (tillsammans med sina lagkamrater) och tvingas dricka en vidrigt sammansatt dryck av chilipulver, ketchup, vatten, grodskit och oboy innan man är friad att fortsätta.

Trots ett ystert och stundtals riktigt svårhanterligt ledarlag genomförde både rövare och prästinnor allt från planering till utförande av leken med bravur och som slutliga vinnare stod Maskrosens övervåningsgrabbar. Stort rattis till dem och tack till den kompetenta sistaåringstruppen!

Under eftermiddagen lektes det (denna gång under de riktiga ledarnas regi) äggkastning på kajakpaddlare med 150 av kockens överblivna ägg. Uppskattat av alla inblandade, och avrundat med bad och pyssel på Chillavilla blev det en riktigt soft eftermiddagen.

Kvällen blev lika skön den på kollo där allt var som vanligt, om än med lite mer vemod i luften än normalt, förutom det att vårt redan rosade sistaåringsgäng äntligen fick ge sig iväg på den efterlängtade sistaåringshajken. Efter en tur till "lyx-stranden" bar det av till spökhuset (som Sörängen ligger granne med) där alla godingar fick sin beskärda del chips, cola och nostalgiprat med sina rumsledare. Lite spökbesök x 2 satte även guldkant på natten och vi hoppas de fick ännu ett gött kollominne att stoppa i ryggsäcken.

Klart slut från Sörängen! 

Visa fler inlägg